söndag 4 juli 2010

Nu så, nu blir det bilder..

På morsdag, för ett par år sen, fick jag en digitalkamera. Jag har försökt att älska den, för den har verkligen sina fördelar, men det är ändå svårt. Vi kommer inte alls överens.
Min plan var att i år, kunna ta massor av kort, och fina kort. Originella kort. Som på sitt eget sätt skulle spegla 2010 års Kanalyra i Mellerud. Från ett Mejeriet-perspektiv... På väg till Mejeriet, lördag kl 10. En parad av charmiga gamla traktorer.... redan nu var det i trakten av 30 grader varmt. Man började få en liten aning om vilken värme det skulle komma att bli..
Lillasyster började sin dag med att fylla på förrådet, osaltade popcorn fyllde bra. Och Festis. Den första i raden av många under dagen.

Nytt för i år var beachfotbollsturnering (istället för gocart), här har vi dagens enda tjejlag. Men det är ju heller inte vilka tjejer som helst.. prima virke, rakt igenom. (5 ansikten av 6 möjliga, det är en rätt bra procent för att vara jag...)


Under dagen var det en massa olika musik, allt från svängigt sydamerikanskt, barnsånger, dockteater, rock, lovsång, solosång, duett... det var en skön atmosfär, helt enkelt.
Här nånstans hade det skurit sig mellan mig och kameran, och alla fina kort jag tänkt ta under dagen, blev det ingenting med. De söta serveringsdamerna, fina buketterna, svettiga barnen i hoppborgen, kladdiga barn med glass, barn med svarta, lortiga fötter, barn som fiskade i fisdammen. De härliga bakverken, de grillade hamburgarna, vuxna under parasollen med kaffe och kaka, barn och vuxna som svalkade sig i vattenspridaren, fotbollsbilder från beachen med sand och svett, snurriga småttingar från karusellen... tyvärr.. hoppas någon annan kan visa er dem....


Här har vi dagens kanske bästa kort, och det har inte jag tagit. Sebastian Eriksson, fotbollsspelare i IFK Göteborg(ursprungligen från Åsebro IF), och sonen (fotbollsspelare i MIF P9).
Sebastian var med under hela dagen, och låg både i badomaten och fanns med vid beachfotbollsturneringen. Verkar vara en skön prick, vars framgångar inte har stigit honom åt huvudet, härligt och uppmuntrande för alla fotbollstokiga tonåringar i kommunen.


Här har vi badomaten, där offret fortfarande är torrt. Det ska snart ändra sig. Men självklart fick jag inte med det på kort. Vad trodde ni?


Och ett kort från finalmatchen, som spelades på (från början iallafall) 100 ton sand, hitkörd med lastbil. Självklart blev det ett riktigt bra kort, med skärpa och allt. Så att ni verkligen får en bild av hur spännande, kul och svettigt det var. Och hur mycket folk som kommit för att titta.
Sådär, det fick bli årets bildkavalkad av kanalyran. Varmt och svettigt, men härligt. Man ser fram emot det, på samma gång som man bävar lite för det. Det är årets roligaste och samtidigt årets jobbigaste dag, och man vet att man är helslut minst en dag efteråt.
Hoppas att er kanalyra också var bra!? :O)




1 kommentar:

  1. Strongt av dig att orka vara med på det sköna underlaget. Superkul att se "trots" bilderna ;)! Önska ´sååå att vi hade kunnat vara med!
    Kram på er!

    SvaraRadera

Vad kul om du vill lämna en kommentar! :o)