torsdag 14 januari 2010

tredje personen singularis femininum

När Zlatan var på uppåtgående, på väg ut i proffslivet, pratade han ibland om sig själv i tredje person. När en reporter frågade honom vad tjejen fått i present när de förlovat sig svarade han;
- Present? Hon fick ju Zlatan....
Det verkar ju onekligen lite kaxigt, att hålla på sådär, varför gör man det? Riktigt små barn gör det, och riktigt speciella människor.

Idag känner jag mig väldigt vanlig, och tänkte därför försöka mig på att vara lite speciell. Konstgjord andning antagligen, men man måste väl få försöka. Dagens inlägg blir av mig själv, i tredje person. Kanske spelar det någon psykologisk roll, eller inte, vad vet jag.

Så... imorse vaknade hon förvånad över att hon sovit så gott, bara uppe ett par gånger för att stoppa till Lillasyster nappen. Rena lyxen. Sån skönhetssöm borde göra susen, upptäcker på toaletten att så inte är fallet.

Listan för dagen ser ut som följer;
- fixa A4, gem och en pärm
- fixa nya nappar, de verkar försvinna
- ta en promenad
- träna body combat
- fixa lunch
- tvätt, vika torr och hänga upp blöt, lägga i en ny tvätt i maskinen
- skura ur frysen
- plocka bort julsakerna
- ring om barnomsorgen

Hon gör en rivstart redan innan barnen gått till skolan, fixar allt som har med tvätten att göra. Hon är så nöjd med sig själv. Ler lite i spegeln när hon går förbi. Rätt patetiskt.
Efter frukosten med Lillasyster, där hon var tvungen att dela med sig av sig leverpastejmacka med gurka, kommer hon plötsligt på att hon vill ha coleslaw till lunch. Eller inte till lunch, men som tillbehör. Rafsar ihop den lite snabbt och på en höft, hon har glömt var receptet är, så lite freestyle blir bra. Egentligen blir den bäst om den får gotta till sig över natten, men det blir ju svårt nu...
Drar iväg med Lillasyster i vagnen för att fixa lite ärenden. Går finfint. Nappar finns tyvärr inte rätt sort, köper the istället.
Bockar av på listan. Går fint det här. Innan hon hinner tänka efter ringer hon barnomsorgen, blir lite förvånad när det svarar i andra änden. Hade hon verkligen ringt? Ja, det hade hon gjort, tyvärr ingen plats ännu för Lillasyster.
Lillasyster vill sova och får som hon vill. Här ska bockas av på listan... springer upp och nerför trappan till vinden med alla saker. Säkert inte i samma ordning som när de plockades ner... Plockar med sig lite grejor ner till källaren och går lös på frysboxen. Något som inte gjorts på 10 år, minst... uäh! Kan hon inte bara få slänga den?!
Efter 35 minuter är hon klar, med ryggont.
Slänger på sig skor, kanske hinner hon med att träna lite. Det är ju bara ett 20-minutersprogram.... jorå, och hon hinner duscha också.
Tar på sig kläder framför Jamie Oliver, på tv:n... han gör en jättesmarrig nudelsoppa med räkor... Hon Vill Ha! Är inte längre sugen på cole slaw och falukorv, icke!..

Steker korven iallafall, tänker att Anna Skipper hade säkert inte köpt nån korv. Cole slaw passade inte alls till stekt falukorv med stekta champinjoner och pasta. Och hon tänker inte ta nån bild på det.

Fast själva salladen var ganska god, även om den inte passade till själva maten, och generös som hon är, så kanske hon lägger ut receptet senare.

Men nu har Lillasyster vaknat...

(nej, det gjorde inte någon skillnad...)

3 kommentarer:

  1. Mycket imponerad av det du hann med!!! Skillndaen mellan Zlatan och ett barn är väl hårfint kanske :O))???

    SvaraRadera
  2. oh my gooooooddd!
    Du hinner mer på en förmiddag än jag gör på en vecka...
    Tack för den ångesten!!!!! <3

    SvaraRadera
  3. Och idag, fredag, gör jag INGENTING, bara glider runt....

    SvaraRadera

Vad kul om du vill lämna en kommentar! :o)