måndag 14 december 2009

dagens sop(p)a

Soppa;
Morötter
Palsternacka
Potatis
Vatten
Buljongtärning
Salt, salt och lite till salt

1. Skala rotfrukterna och skär i bitar, lägg i kastrull med vatten.
2. Lägg med en eller ett par buljongtärningar direkt, så att grönsakerna riktigt tar smak. Glöm sen bort att du lagt i dem.
3. Låt koka och småputtra tills grönsakerna börjar falla sönder. Salta lite.
4. Du är nu tvungen att mixa soppan eftersom grönsakerna inte ser så trevliga ut, i sitt förfall.
5. Lägg först i en buljongtärning, så att den hinner smälta innan mixningen.
6. Du har ju glömt att salta, gör det, en nypa efter behag, som Melker i Saltkråkan skulle ha sagt.
7. Det blir en trevlig soppa, med färg som går mot orangebrun och har konsistens som vattnigt rotmos.
8. Gediget arbetat, nu ska du provsmaka första gången och upptäcka att den är alldeles för salt.

Grattis!

5 kommentarer:

  1. låter som en god soppa, minus lite salt...
    när blev du så här snurrig, är du med barn igen...

    SvaraRadera
  2. hehe, nej, det är nog all knäck som har satt sig på hjärna och midja...

    SvaraRadera
  3. men markus... vågar du verkligen säga så... ha ha ha

    SvaraRadera
  4. nja, nu blev det lite fel med våra konton, det var jag själv som skrev, men upptäckte det inte förrän dagen efter att det såg ut som att det var han... hehe.. nej, han är mer taktiker än så....

    SvaraRadera
  5. jaha... fast det hade vart både kul o modigt att vara så rättfram... ha ha ha
    men som du säger så är han ju mer av en taktiker...

    tack för i lördags, alltid kul att träffas!!!

    SvaraRadera

Vad kul om du vill lämna en kommentar! :o)